Reisplan

Rondje Oostzee

Zie hieronder het voorlopige reisplan. Het plan is bedoeld om richting te geven aan de voorbereiding en om (zeker bij de terugreis) de planning te kunnen maken. Het kan goed zijn dat het nog anders wordt, vanwege ervaringen onderweg en of vanwege het weer. Misschien dat niet Talinn de eindbestemming wordt maar Helsinki of Riga!

De reis gaat in ieder geval naar Riga. Vanuit Riga vliegen we heen en terug om de kinderen op te halen voor de vakantie in en rond Riga.

In ons eBook kun je via de links op de kaart de informatie en de blogs over onze reis makkelijk terugvinden.

Zie hier ons voorlopige reisschema:
reisschema voor site

Verhaal
We gaan een reisverhaal te publiceren over onze trip. Gericht op mensen die ook zoiets willen doen en geen ervaring hebben met langere bootreizen. Doel is om praktische informatie te geven (aanvullend, niet als alternatief voor bestaande bronnen), informatie te geven over toeristische aspecten van onze trip, een onderhoudend verslag te doen van onze reis en om per gebied wat we aandoen iets te vertellen over omgeving, historie eten- en drinken. We gaan proberen om per gebied een locale delicatesse inclusief recept te vinden, eet- en drinkcultuur vertelt veel over een streek en haar bewoners.

Omdat we een reisverhaal gaan publiceren hebben we het nodige gedaan aan voorwerk. We gaan geen vaargids uitbrengen, we zijn heel tevreden met de vaarwijzers van hollandia (Oostelijke Oostzee, René Vleut). Ook gaan we geen volledige reisgids uitbrengen, daarvan zijn er vele die interessant zijn. Wel is het zo dat je bij het reizen met eigen boot vooral geïnteresseerd bent in de kust en het deel er achter dat makkelijk met openbaar vervoer of de vouwfiets bereikt kan worden.
We gaan vertellen hoe we alles ervaren en wat wij interessant vinden om te bezoeken. Onze interesse gaat daarbij uit naar de natuur, eten en drinken (locale specialiteiten), de locale cultuur, live muziek (rock, jazz & klassiek) en de kuurbaden. Informatie die een nuttige aanvulling geeft op de bestaande nautische of toeristische bronnen leggen we vast in ons blog en onze verhalende reisgids. Bij het plannen van onze toch hebben we een aantal nuttige bronnen gebruikt en veel informatie op internet gevonden. De internet informatie leggen we vast in links per traject op de subpagina’s onder het reisplan. Bij de selectie van links nemen we ook veel nautische informatie mee die een aanvulling biedt op de bestaande bronnen.

De trajecten:
Lauwersoog – Kieler Kanaal – Rügen
Polen – Kaliningrad – Litouwen
Letland – Estland
Zweden – Denemarken

Links!
We hebben in verband met ons reisverhaal het nodige gedaan aan voorwerk. Veel gelezen en op internet gebrowsed. Dit heeft heel veel interessante links opgeleverd met nuttige nautische- en toeristische informatie.
Zie links en informatie per traject in menu!

Advertentie

3 Reacties to “Reisplan”

 1. Fred de boer Says:

  Hoi Simon en chantal,

  Heel veel plezier en een behouden vaart
  Fred

 2. carla Says:

  Beste Chantal en Simon,

  Heel veel plezier! En ik blijf jullie vanaf nu volgen.

  Groet,

  Carla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: