eBook

Rondje Oostzee, een zeiltocht van 2500 mijl door het voormalige Oostblok & Scandinavië.

Wij hebben ervaren dat je nogal wat informatie nodig hebt uit verschillende bronnen om een langere zeilreis goed voor te bereiden. Nautische reisgidsen, traditionele reisgidsen, internet, nautische kaarten en gewone kaarten. Als je wat leuks wilt doen onderweg dan kost het verzamelen van informatie voor- en tijdens de reis veel tijd.

Inhoud

Voor ons is dit de eerste grotere reis. Voor veel zeilers is de eerste grote reis naar de Oostzee, daarom hebben we behalve het reisverhaal ook onze reisvoorbereiding beschreven. Hier en daar hebben we nautische tips opgenomen. We besteden veel aandacht aan toeristische informatie, eten & drinken en culturele evenementen. Leuk om te lezen als voorpret, handig en tijdsbesparend als je zelf een soortgelijke reis wilt gaan maken. Rondje Oostzee is gebaseerd op www.rondjeoostzee.com.

Interactief & digitaal

Wij geloven niet meer in de traditionele gedrukte gidsen alleen. Internet is te belangrijk geworden om zonder te kunnen, informatie in boeken veroudert snel. Digitale technieken brengen het gebruik van foto en film binnen handbereik, hiermee kan de beleving van het verhaal versterkt worden. We hebben daarom besloten om een interactief digitaal reisverhaal uit te brengen over onze reis.

In dit reisverhaal hebben we verslag gedaan met de middelen die wij hebben. Soms professioneel, soms juist niet, zoals bijvoorbeeld onze filmpjes en snapshots vanaf de telefoon. Het is te veel werk om alles perfect te doen. Juist de snelheid die dit nieuwe medium mogelijk maakt is belangrijk. Daardoor is het nu mogelijk om een eBook uit te brengen met een speciaal onderwerp, zoals een rondreis per zeilboot over de Oostzee. Wij denken dat onze persoonlijke benadering dit interactieve eBook juist leuk maakt.

Gebruik

Maak gebruik van de interactiviteit, de zoek- en bladermogelijkheden; dan komt dit eBook het meest tot zijn recht. Via de inhoudsopgave kun je direct naar een onderwerp en via de kaart kun je gelijk naar een geografische plaats in ons verhaal. In dit eBook verwijzen links naar de reislocaties in Google Maps, zodat tijdens de hele reis vanuit de satelliet meegekeken kan worden. Een groot deel van dit interactieve eBook kan zonder internetverbinding bekeken worden. Links naar externe websites: zoals Google Maps, havens en filmpjes, vereisen een internetverbinding.

Nieuwsgierig?

We hebben een demo gemaakt van ons interactieve eBook zodat je een indruk kunt krijgen van wat je kunt verwachten.

De inhoudsopgave is volledig.  We hebben een aantal stukken uit de inhoud van Rondje Oostzee opgenomen als voorbeeld, geen hele artikelen. De links werken alleen voor de aanwezige pagina ‘s. In de volledige versie werkt alles perfect, de externe links zijn allemaal gecontroleerd. De demo is 17 pagina’s lang en 1.6 mb groot.  Rondje Oostzee is 199 dubbele pagina’s groot, bevat iets meer dan 1000 hyperlinks en ongeveer 50 (verwijzingen naar) filmpjes. De omvang is ongeveer 15 mb. Een schat aan informatie waarmee je vooraf- en tijdens de reis het verblijf echt als totale ervaring kunt beleven. Het eBook is gratis en kan via de link rechts in het menu gedownload worden bij Pumbo.nl!

Of https://www.pumbo.nl/gratis-ebooks/rondjeoostzee

rondjeoostzee 2012 demo

Gebruik je een iPad? In de App Goodreader functioneert alles helemaal top, mooier nog dan in gewone PDF!

Cover editie 2012 Rondje Oostzee

Cover editie 2012

Advertentie

9 Reacties to “eBook”

  1. Taco Ruiten Says:

    Wat een gaaf verhaal ! Zelden zo’n compleet reisverhaal gelezen. Het is zelfs veel meer dan een reisverhaal. Het is een persoonlijk reisverslag waarin je duidelijk het enthousiasme en plezier dat de auteurs aan deze reis hebben beleefd, kunt meebeleven. Daarnaast is het een reisgids, waarin je op detailniveau alle informatie vindt over de bezochte steden, natuurgebieden en natuurlijk de havens. En het is ook nog een vaarwijzer. Alle benodigde info over het varen op de Waddenzee en Oostzee, van Dokkum tot en met Riga staan op een verrassend detailniveau beschreven. Een must dus voor iedereen die soortgelijke plannen heeft om deze route of een deel daarvan per boot af te leggen. Maar ook zeker de moeite waard voor mensen die niet over water, maar over land of door de lucht een bezoek aan dit Oostzeegebied brengen. Wat deze reisgids zo speciaal maakt, is dat het geen eindeloze opsomming is van toeristische trekpleisters, maar dat je de bezochte gebieden ervaart door de ogen van 2 enthousiaste mensen die net zo gewoon zijn als de ‘gemiddelde’ reiziger. Daarnaast krijg je ook nog inside informatie over de cultuur en vooral over het eten in de bezochte gebieden. Dit alles rijk geïllustreerd met mooie fotoos, filmpjes en veel links naar allerlei informatieve websites. Ik moet de reisgids nog vinden die op zo’n detailniveau informatie verschaft.
    Ik ga zelf in 2013 met mijn eigen zeilboot naar St. Petersburg varen. Ik beschouw dit resiverhaal, deze reisgids, dit logboek als een van de belangrijkste bronnen van informatie voor de tocht van Dokkum tot Riga aan toe…

  2. Tiemen en Minke Cloo Says:

    Het is een prachtig “werkstuk” geworden, waar veel watersporters van kunnen genieten en hun voordeel mee kunnen doen.
    Het is veelzijdig en daardoor boeiend.
    Verschillende delen van jullie traject herkennen we van onze reis in 1999 naar Finland, wat Bornholm en Zuid en Oost-Zweden betreft. En ook de tocht van en naar Kiel is voor ons levensecht.

    Het recept van snoekbaars in wijnbotersaus sprak ons aan en plaatste ons terug naar deze zomer in Kroatië waar we vaak zeebaars in witte wijnsaus hebben gegeten. Een gerecht dat we daarna ook thuis al een aantal keren hebben bereid.

    De fileerles ( site) kwam ons ook goed uit; we hebben namelijk net een professionele messenset gekocht met fileermes……

    Er is ongetwijfeld veel werk en tijd in gaan zitten in dit Rondje Oostzee, maar je kunt merken dat jullie het samenstellen ervan ook wel heel leuk vonden ( vinden).

    Tiemen en Minke Cloo

  3. Hanneke en Kees Walraven Says:

    Maandag, 11 juli, zijn we weer in de haven van Hellevoetsluis aangekomen, einde vakantie.
    Op een dag zoals vandaag met harde wind en regen is dit een prima tijdverdrijf om je vast in te leven wat volgend jaar op het programma staat.
    Vorig jaar zijn we na de Kieler Bocht linksaf gegaan met als verste bestemming Kopenhagen, de bedoeling van volgend jaar is om rechtsaf te gaan richting Rügen, hoe ver we gaan zien we wel.
    Jullie verslag is een welkome ondersteuning om je voor te bereiden op de route die je van plan bent om te gaan, de links naar Google en informatie over havens en bijzonderheden zijn heel handig.
    Ook heel nuttig zijn de diverse ervaringen/waarschuwingen b.v. wat betreft de brandstof, het gebruik van de AIS, de weerberichten, zelf luisterde ik veel naar DP07.
    Ik denk dat Oostzeegangers er veel van kunnen opsteken.
    Ik heb natuurlijk niet iedere letter gelezen, 197 pagina’s !! een prestatie , maar ik ga zeker dit verslag gebruiken voor mijn vakantie volgend jaar.

    Groeten, Hanneke en Kees Walraven
    S.Y. Sea Fever

  4. Cees Wierda Says:

    Beste Chantal,

    Afgelopen weekend heb ik deels diagonaal, deel close reading jullie rondje Oostzee min of meer meegemaakt.
    In alle opzichten een prachtige prestatie om jullie avontuur vanuit diverse gezichtspunten zo uitgebreid vast te leggen. Ondanks de veelheid en diversiteit aan informatie, blijft de opzet overzichtelijk geordend en betrekkelijk makkelijk navigeerbaar. Klein minpuntje is dat bij het tussendoor raadplegen van de kaart je niet automatisch terugkeert bij de pagina waar we vandaan kwamen. (kan ook aan mijn onhandigheid liggen natuurlijk).
    De verwijzingen zijn prima, evenals de filmpjes, die juist dankzij de matige kwaliteit, een zekere authenciteit aan het beoogde event geven.
    Zeer bruikbaar en goed gedocumenteerd is vrijwel alle nautische informatie, zeker voor de zeilliefhebbers die nog in het voorportaal van hun droomreizen verkeren, kan het helpen hen over de streep te helpen. Jullie hebben de reis naar mijn idee, vergeleken met vele zeilgenoten, nautisch gesproken bovengemiddeld goed voorbereid. Er is dan ook nauwelijks iets “mis” gegaan, althans niets noemenswaardigs, laat staan dramatisch. Het weer valt moeilijk te voorspellen, blijkt zeker uit jullie verslag waarbij de dan heersende windrichtingen zich van jullie plan niets hebben aangetrokken en veel niet of moeilijk bezeilbaar is gebleken. Gaandeweg jullie relaas vroeg ik me af hoeveel dieselolie jullie hebben verbruikt en welk aantal motoruren jullie hebben moeten maken.
    Voor liefhebbers van cultuurhistorische beziens- en wetenswaardigheden bieden jullie ook veel interessante en vooral ook leuke informatie over de hedendaagse cultuur, gewoonten en hedendaags vertier, bijvoorbeeld ook prima bruikbaar voor een kennis van mij die onlangs een rondje Baltische kusten is gaan fietsen of voor andere trotters voor wie de Baltische landen nog betrekkelijk onbekend zijn en toch redelijk nabij.
    Niet in de laatste plaats laten jullie de culinaire prestaties van diverse streken en landen niet onbesproken en ongebruikt, terwijl we ook nog worden getipt over toepasselijke literatuur en een subtiele irritatie over een al te opdringerige oosterbuur die hinderlijk in de buurt wil ankeren om jullie “alleen” zijn te verknallen.
    Ik heb ervan genoten en zal het blog nog zeker vaker raadplegen.

    Groeten,

    Cees Wierda

  5. Frank Jan Says:

    Heel leuk!

    Het is heel persoonlijk en daardoor krijg je er echt zin eenzelfde reis te maken.

    Overigens, ik vind de Duitse weerberichten heel leuk. Het is een gek mannetje (heel erg Duits). Inderdaad, ze overdrijven de wind vaak.

    Groet,
    Frank Jan de Graaf

  6. Koen Meier Says:

    Hoewel ik de Oostzee alleen ken vanaf veerboten (Stockholm-Tallinn en Rostock-Helsinki-Tallinn) én vanaf het land durf ik hier best een commentaartje te geven:

    Meerdere keren (o.a. in 2000, 2004 en 2008) heb ik de Oostzeekust bereisd als landrot. Denemarken, Zweden, Estland, Letland en Litouwen. Havenplaatsen, eilanden, het landschap en bezienswaardigheden zijn heel goed beschreven.
    Het mooie van “Rondje Oostzee” is dat werkelijk álles klopt! De sfeer is goed getroffen, de foto’s zijn mooi en de gegevens zijn altijd actueel door de links.
    “Rondje Oostzee” is een aanrader, natuurlijk voor zeezeilers, maar óók voor hun bemanningen voor het passagieren.

  7. Heleen Beukema Says:

    Complimenten Chantal & Simon! Jullie Rondje Oostzee ziet er super uit, bevat zowel veel bruikbare én recente (digitale!) informatie, als heerlijke recepten en leuke lokale tips. Een echte aanrader voor zeilliefhebbers!

  8. Editie 2012 Rondje Oostzee staat klaar! « Rondje Oostzee met de Calenture! Says:

    […] Reacties en omschrijving op de pagina eBook! […]

  9. yspeert Says:

    Hemel wat een ding! 198 pagina’s dik, het eerste e-book waarvan je door je rug kunt gaan.

    Ziet er echt top uit. Voor mensen die een rondje Oostzee doen een geweldige bron van ideeën en goede tips.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: