Nieuwe haven Golf van Riga & Aanvaren Saarema

by

Het aanvaren van het eiland Saarema in Estland is lastig vanwege de vele grote stenen. Daarom heeft men een vaargeul aangelegd die is aangegeven op de kaart. Voor het vinden van de vaargeul is een overzicht handig, daarom publiceert de ‘Estonian Maritime Administration’ met enige regelmaat een brochure waarin dit wordt opgenomen.

Veel watersport is er nog niet in de Golf van Riga, zeker niet in Letland. In Estland is de watersport veel actiever en zijn ook winkels waar bijvoorbeeld kaarten verkocht worden. Die hebben wij in Letland niet gevonden, misschien ook daarom wel de publicatie op deze manier.

Een bezoek aan Saarema is de moeite meer dan waard, zie ook ons blog item van 22 juli 2010.

In de Golf van Riga zijn de jachthavens aan de kant van Letland vaak wat verouderd en beperkt in voorzieningen.  Er bestaan veel plannen voor verbetering maar vanwege de crises staan deze on hold. In de buurt van Salacgrīva (de uiterste Oostkant van Letland aan de Golf) is in het plaatsje Kuiviži een nieuwe jachthaven aangelegd, modern en met veel services zo beloofd de website.

Ben je van plan om door de Golf van Riga van Letland naar Estland te varen dan vormt deze haven een mooie aanvulling op de bestaande voorzieningen.

Advertentie

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: