Zeezeilen Kielerbocht, schietgebieden Putlos, jachthaven Heiligenhaven

by

 Na dagenlang moteren op het NOK, tegen de wind in ploeteren op de Noordzee en drijven bij windstilte is het een verademing om weer te kunnen zeilen. We genieten!

Onderweg passeren we de schietgebieden van Putlos en Todendorf in de Hohwachterbucht. Het ‘guardvessel’ oproepen op kanaal 16 en dan krijg je op kanaal 11 advies over een veilige route op dat moment. Toen wij passeerden was er officieel de hele dag oefening. Toch mochten we om 14.30 passeren, pas om 16.00 werd op kanaal 16 officieel gemeld dat alle beperkingen voorbij waren. Het loont dus om even te overleggen.

 Na een mooie vlotte tocht leggen we aan in de mega jachthaven van Heiligenhaven. Vanwege goede voorzieningen, restaurants, Wifi en dergelijke. Toch komen wij hier niet terug, de douches zijn open, zonder privacy.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: