Gedser in Denemarken!

by

Vanuit Heiligenhaven willen we eigenlijk in de richting van Rügen, naar het plaatsje Vitte op het eiland Rügen.

Aan die kant zijn aan zee niet erg veel havens, tussen Vitte (waar we naar toe willen) en Warnemünde (mooi, maar te ver uit de route) ligt alleen Draßer Ort. Vroeger een jachthaven beheerd door het WNF maar nu gesloten voor publiek, misschien toegankelijk als vluchthaven, we komen er niet achter.

De afstand tot aan Hiddensee (Vitte) is ongeveer 65 nm, gezien de heersende E en SE winden niet bezeild. Dus kiezen we voor de haven van Gedser in Denemarken.

Onderweg passeren we de brug tussen het eiland Fehmarn en de vaste wal.

 

Gedser ligt op een strategische plek aan de Oostzee. Het is een belangrijke haven voor veerboten die verkeer van het Duitse vaste land naar de schiereilanden rond Kopenhagen brengt.

De zeehaven van Gedser is een vreemde plaats zo blijkt als we er s’ avonds even een fietstocht maken. Kleine huizen, veel te koop, veel verval, wel een supermarkt. De omgeving, het landbouw landschap met glooiende hellingen (Falster) is wel heel erg mooi, dorpen zijn hier wel charmant, in tegenstelling tot de plaats Gedser.

 

De jachthaven iets verderop is relatief nieuw, goed onderhouden en heel charmant, de mensen zijn aardig. Er ligt een leuk restaurant aan de haven met uitzicht op zee en de avondzon.

Maar wat is Denemarken duur! Het land was altijd al prijzig maar nu de Euro in waarde is gedaald is alles werkelijk niet meer te betalen. Voor 2 forellen met aardappels, 2 bier en 1 mineraalwater moeten we in het havenrestaurant 70 eu betalen…..

Dus besluiten we de volgende dag om onze reis naar Rügen snel te vervolgen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: