De fiets, onze ervaring…

by

Het is heel handig om een fiets mee te nemen op reis. We hebben mensen gezien die gewone fietsen achterop het dek hebben staan, maar meestal worden er vouwfietsen meegenomen. Je hebt ze natuurlijk in alle soorten en maten en in diverse prijsklassen. Op een boot is het echter wel zo dat alles wat niet van roestvrijstaal is gaat roesten. Je mooie nieuwe edele ros is dan ook in no-time omgetoverd tot een piepende en krakende roestbak.

Je kan dit voorkomen door een fiets aan te schaffen van roestvrijstaal. Er zitten altijd onderdelen aan die wel vatbaar zijn voor roest. Om dit proces te vertragen kan je de niet roestvrijstalen delen inspuiten met blanke lak. Wij hebben dat gedaan en merken dat het werkt.

Waar je natuurlijk ook naar moet kijken is het formaat van de fiets in opgevouwen toestand.  Wij hadden een mooi modelletje besteld maar deze bleek veel te groot te zijn. Verder is het handig om te kijken hoelang je erover doet om de fiets uit te vouwen en op te bergen. Onze ervaring is dat we meteen bij aankomst van een nieuwe haven de fietsen pakten om op zoek te gaan naar de plaatselijke supermarkt. Dan moet je natuurlijk niet heel lang staan te klungelen met je fiets.

vouwfietsentest_vouwgemak

Verder hebben we in ieder land de omgeving verkend op de fiets.  Dit vaak tot groot vermaak van de plaatselijke bevolking. Ze vonden ons maar raar op die kleine fietsjes, met name de strida http://www.strida.co.uk/english/technology.php?subpage=features leverde veel bewonderende blikken op.

Ik heb de vouwwijze van de fiets ook menigmaal moeten demonstreren. We hebben veel plezier gehad van de fietsen. Op het vlakke land is het probleemloos fietsen, hellinkjes van 15% en straten met kinderkopjes is echter een ander verhaal…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: