Cuxhaven, toeteren bij binnenkomst…

by

Het is afhankelijk van hoe de wind waait. Hij waait in ieder geval hard en onstuimig en vooral tegen. In tegenstelling tot voor het Kielerkanaal hebben we hier weer rekening te houden met het getij. Gister suisden we met een gangetje met 4 knopen stroming mee Cuxhaven binnen. Geadviseerd wordt dan ook om te toeteren bij binnenkomst van de haven. Na 2 dagen, waarvan de eerste van 6.00 tot 1.00 uur gevaren te hebben en de tweede van 6.00 tot 20.00 uur hebben we niet zoveel zin om de volgende ochtend om half 4.30 te vertrekken. Dit is het enige tijdstip om Cuxhaven richting Helgoland of Norderney te verlaten. We besluiten een dag te wachten.

Omgeving Marina Cuxhaven

De jachthaven is een beetje vreemd, het gebied is leeg, met veel naoorlogse nieuwbouw. In de binnenstad is ook een haven met een leuke maritieme atmosfeer, wel achter een brug, eens per half uur be

Wind en windsterkte hebben hier altijd al een belangrijke rol gespeeld. In vroeger tijden werd er gebruik gemaakt van een semafoor om te bepalen wat de windkrachten waren. De semafoor op Cuxhaven geeft de winsterkte met betrekking tot Helgoland en Borkum aan.

Semafoor Cuxhaven, wind Borkum en Helgoland

In de haven kunnen rondvaarten worden gemaakt en vertrekt de veerdienst naar Helgoland. Op de kade zijn veel dagjesmensen te vinden. Een opvallend object is het kunstwerk ontwikkeld voor de Rotaryclub.

Verbonden in Vrijheid

Leuk is het feit dat voor de gasten van de haven leenfietsen ter beschikking staan.

Leenfietsen Marina Cuxhaven

Er is een goed en schappelijk geprijsd restaurant bij de haven. Douchen, stroom enzo is te regelen met de automaat in het haven kantoor, maar alleen met contant geld! Het havengeld moet weer voldaan worden bij de havenmeester, ook contant. Wel WiFi internet maar slechte verbindingen ondanks antenne versterker. Niet handig!

Verder vinden we het hier niet echt interessant. Morgen gaan we op weg naar kuuroord Norderney!

Advertentie

2 Reacties to “Cuxhaven, toeteren bij binnenkomst…”

  1. siety somers Says:

    Leuk dat ze leenfietsen ter beschikking stellen voor de gasten van de jachthaven.
    Jullie willen nu naar huis dat snap ik. Dan is het niet meer interessant
    om in Cuxhaven rond te kijken, goede reis !!! Siety

  2. sophia Says:

    Hebben jullie nu wel of niet een fietstochtje gemaakt? Ik had in Grunningen ook een leenfiets, moest wel kontjewiebelen! De eigenares van de fiets was dezelde als die van de douche, die hing voor mij aan het plafond. Ik verheug me om jullie weer te kunnen omarmen! Tut mam, pap, Anton Sophia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: