Tochtplan: Kiel

by

Over 2 weken is het zover! Rondje Rügen en Polen. Het weer wordt vanaf volgende week gelukkig beter, eindelijk hoge druk boven onze regio.

Vanavond tochtplanning, online verkennen tussenstop Kiel. Veel jachthavens aan de Kieler Fjord bij de uitgang van het Noord-Oostzeekanaal. Natuurlijk Holtenau, direkt bij de sluisuitgang, onrustige ligplaats, veel scheepsbewegingen grote scheepvaart, weinig voorzieningen. De haven van het leuke stadje Laboe lijkt aantrekkelijk, maar waarschijnlijk nemen we een kijkje in Kiel.

Er zijn 9 jachthavens die ooit door de gemeente Kiel geëxploiteerd werden, nu een bedrijf, genoeg keuze zie het kaartje en de link. We kiezen voor de oude Olympiahafen (sporthafen Düsternbruck), vanwege de zeilsfeer met de Kieler Yachtclub en de miljoenenjachten of misschien toch voor de kleine haven sporthafen Seeburg, tegenover de Kunsthalle vlakbij het centrum. De havenmeester aan het woord? Zie youtube.

20130628-220155.jpg

Advertentie

Eén reactie to “Tochtplan: Kiel”

  1. frans Says:

    Komt goed met dat weer, veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: