Bestemming Kaliningrad, Rusland…. toch maar niet!

by

We hebben er veel moeite voor gedaan. Uitnodigingen geregeld, verklaringen ziekte kosten verzekering, verklaring dat de boot WA verzekerd is in de Sovjet Unie, bemanningslijsten, Visa en veel contact gezocht met de plaatselijke jachthaven, de jachtclub van Kaliningrad.

 

Sinds een aantal maanden lukt het niet meer om contact te krijgen. Wel met degenen in St Petersburg die de uitnodigingen verzorgd hebben, maar niet ter plaatse en dat is toch een probleem zo wordt ons verteld. Als een locaal iemand meldt dat je komt dan verlopen alle formaliteiten soepel en naar Russische begrippen snel, maar zonder dat kan het allemaal moeizaam worden en lang duren.

In de jachthaven van Riga willen ze wel voor ons bellen. Dan kunnen we alsnog gaan. Er zijn geen goede kaarten van het Haf (geheim) waaraan de jachthaven ligt, het is er ondiep en de voorzieningen zijn erg beperkt (geen douche). Maar eigenlijk raden ze een bezoek niet aan. We besluiten daarom alsnog om niet naar Rusland te gaan!

We vertrekken vandaag naar Hel en gaan vandaar uit rechtstreeks naar Litouwen, Kleipeda. Dat wordt dan een hele lange tocht van meer dan 110 nm, een tocht van ongeveer 24 uur, met een nacht, net buiten de Russische 12 mijlszone (we houden 15 aan), spannend!

We bekijken de planning nog even in relatie tot het weer, er komen wat onweersstoringen aan, daar gaan we omheen plannen.

Advertentie

3 Reacties to “Bestemming Kaliningrad, Rusland…. toch maar niet!”

 1. nonkie! Says:

  aha, geen kaliningrad dus.. Neem iets koels mee, het kan warm zijn in Hel 😉
  Hier ook onderdeming van kleine actie: ik ga vanmiddag naar Grootegast, allochtonen proberen te leren fietsen…
  Have fun!

 2. siety somers Says:

  Wat sneu zeg dat Kaliningrad niet door kan gaan. Zo wie zo zeer verstandig om niet op de bonne fooi te gaan. Echt iets voor……. om dit te zeggen denkt S.
  Goeie reis verder, Siety

 3. Simon Says:

  Hel was gelukkig koeler dan Gdansk. We zaten op zee in een heuse plensbui, konden we eindelijk weer eens even helemaal afkoelen… Nat tot op t bot, heftig windje (6).

  Uh Nyn, verveel je je een beetje?

  Ach we komen vast nog genoeg russen tegen..

  reactie van Chantal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: