Van Darlowo naar Łeba

by

Vlak na de ingang van de haven van Darlowo ligt een brug, voorzien van een futuristisch brugwachtershuis. De brug schuift naar 2 kanten van het water de wal op. Direkt achter de brug is de haven. De voorzieningen zijn beperkt, de ligplaatsen zijn aan een kade met tractorbanden. Met een hek gescheiden van een meisjesinternaat, aan het begin en het einde is de kade open. We hebben hier onrustig gelegen, omdat het vaarverkeer de hele nacht doorgaat. Sportvissers, echte vissers en andere schepen, komen laat aan of gaan vroeg weg en doen dat soms niet op geringe snelheid, met de nodige golfslag tot gevolg.

De volgende morgen verkopen de vissers hun vis gewoon aan de kade aan passanten. Zalm tot armlengte wordt ter plaatse gefileerd en verkocht. In Darlowo net als overal langs de kust veel kraampjes waar van s’ ochtends vroeg tot s’ avonds laat gerookte vis verkocht wordt. Haring, makreel, paling, zalm, snoekbaars, flunder (?), butterfisch (?), allemaal erg lekker.

Wij vertrekken naar Łeba, eerst lijkt er wind te staan, dan wordt het toch weer een lange tocht op de motor. Het beetje wind dat er staat komt uit het Oosten en is dus tegen.

Łeba staat bekend om zijn lange zandstranden, het prachtige strandweer en het vele badplaats vertier. Er is hier veel scheepvaart en de havenmond is smal, daarom is het raadzaam om te melden op VHF 12 bij aankomst.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: