Świnoujście, leuke badplaats aan poolse kust

by

Gisteren en vandaag hebben we Świnoujście bekeken. Heel anders Polen. Gezellig, wat chaotischer dan Duitsland, minder regels, iedereen lijkt vrij te bewegen, de mensen zijn heel divers. Flaneren in zwembroek op slippers op de boulevard, maar ook in DG met veel goud, alles kan zo lijkt het.

De jachthaven ligt in een oud havencomplex, er staan veel oude en deels verwaarloosde gebouwen. Afmeren met de punt aan de kade, achter aan een hekboei. Hebben we niet eerder gedaan, werkt makkelijk. Beste is om eerst de boei op te pikken en lijn door te halen, aan stuurman te geven en dan pas voor af te meren.

De voorzieningen zijn heel royaal opgezet, groot en veel. Grappig dat dan ieder douche anders is, zonder slang, zonder kraan, zonder gordijn, maar in ieder geval alle 12 anders, 6 zijn echt te gebruiken. Maar die doen het dan ook heel goed. Er zijn hier aan de haven diverse eetgelegenheden en winkeltjes. Voor mensen die internet fijn vinden (om toeristische info te zoeken, of om je blog bij te houden…..). De haven heeft gratis Wifi en het werkt snel. Wij liggen wel vooraan, bij het havenkantoor. Dat helpt vermoedelijk.

De stad is verspreid over 3 (schier) eilanden. Het centrum, de boulevard, het strand en de ‘kuur’ omgeving en park liggen op het eiland waarop wij zijn. Tussen de eilanden gaan gratis veerponten. Er zijn in de omgeving veel natuurgebieden, wij hebben er geen tijd meer voor. We hebben vooral de stad bekeken, het strand, de boulevard en het kuurgedeelte inclusief park. In het park liggen een aantal oude militaire forten uit de 19e eeuw, soms voorzien van uitkijktorens uit de koude oorlogperiode.

De Swine rivier is een drukke vaarverbinding naar de grote havenstad Stettin, er vinden veel havenactiviteiten plaats, waar je heel dicht bij kunt komen. Veel overslag, veerboten, loodsactiviteiten, sleepboten en marine.

Rond de boulevard is het een drukte van belang. Heel veel eettentjes (aanrader!), souvenirs, straatacts, barnsteensierraden, teveel om op te noemen. Leuk om rond te lopen. Een mooi druk strand met veel vertier.

De villa’s in de kuurwijk zitten vol met appartementen die gehuurd worden door badgasten. Mooi qua architectuur.

Advertentie

2 Reacties to “Świnoujście, leuke badplaats aan poolse kust”

 1. siety somers Says:

  Ja inderdaad mooie archtectuur en zachte kleuren.

  Je maakt me lekker met eettentjes en barnsteensierraden.
  Zo te zien ook prachtig weer.
  Leuke verhalen en foto’s, groetjes van Siety

 2. Costa del Sol in Polen, Świnoujście | Rondje Oostzee met de Calenture! Says:

  […] zijn hier eerder geweest en komen er graag. Świnoujście is een kleine stad met een leuke atmosfeer. Mooie […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: