Sassnitz haven, of toch niet

by

Sassnitz lijkt ons leuk. Ouders zijn er geweest en zijn enthousiast. Op internet ziet het er leuk uit. Bij binnenkomst ziet de haven er ook leuk uit. Op de plek waar we de drijvende steigers verwachten liggen ze niet.

We kunnen alleen aan de pier tussen palen. De drijvende haven blijkt gesloopt vanwege allerlei gevaren, afgekeurd door de Tüv, Russische projectontwikkelaars hebben kennelijk geen kwaliteit geleverd.

Er blijken geen voorzieningen te zijn, geen Wifi, maar veel erger nog géén douche, alleen Dixi toiletten…. Om een of andere reden staat er nogal wat ‘swell’ in de haven, rustig is anders.

Moet je er nu met een grote boog omheen varen? Nou dat niet. Vooral het gebied rond de haven is heel leuk. Er zijn heel veel eetgelegenheden van heel goed (Gastmahl des Meeres) tot eenvoudig maar ook heel leuk (Restaurantschiff Nancy).  Op het schip heb je een vismaaltijd voor 7 eu… Ook het oude centrum van Sassnitz (Altstadt) is de moeite waard, authentieke badarchitectuur.

Verder zijn er de krijtrotsen, het natuurgebied er omheen en het informatiecentrum. Ligt op 8 km van Sassnitz, kun je met de bus naar toe. Sassnitz is helemaal vergeven van de mensen die met een tiental boten een rondvaart maken naar de krijtrotsen, zicht vanuit zee, nou dat hadden wij al gehad, dus die attractie hebben wij overgeslagen.

De vissers van Sassnitz hebben het moeilijk, ondanks de grote stroom aan dagjesmensen is de concurrentie op de internationale vismarkt groot, kweekvis, import, noem maar op. De vissers (ex DDR genossen) geven de EU en het kapitalisme de schuld…

Andere zeilers adviseren de havens van Glowe en Lohme, iets meer naar het NW aan als alternatief. Ook nabij de krijtrotsen, maar veel betere havenvoorzieningen.

Advertentie

3 Reacties to “Sassnitz haven, of toch niet”

 1. siety somers Says:

  Wat kijk de schipper stoer op die foto met de pet van Sogeti!

  Het is leuk jullie stemmen weer eens te horen.

  Dat spandoek van die Letszten Fisscher op dat vissersschip lag er vorig jaar ook.

 2. siety somers Says:

  Melchior zegt : Papa is cool. De pet en de zonnebril vindt hij mooi.

  En de groeten aan Chantal!

  • Simon Says:

   Jah, heh, dat vond Pappa zelf ook wel toen ie de foto terugzag, heeft Chantal gemaakt, leuk he! Groetjes ook van Chantal, veel pleizer bij Oma!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: