Sekt, Champagne en Nederlanders…

by

Om een of andere reden denken Nederlanders dat Sekt of Champagne alleen geschikt zijn om schepen en racewagens mee te dopen, over sportwinnaars te spuiten, om achterover te slaan bij oud en nieuw of om van te drinken in gokclub of sextent.

Niets is minder waar. Dat weten ze in de rest van de wereld maar al te goed. In Frankrijk, moederland van de Champagne natuurlijk, in Duitsland (koning van de sekt) ook, eigenlijk overal behalve bij ons.

Sekt is lekker! Goed gekozen is Sekt vaak een mooie wijn, droog of halfdroog, maar zelfs zoet kan ook (bij fruit) . Ze is er in wit (droog vooraf of zomaar bijv. op het strand, zoet dessert), rosé (bij de BBQ) en zelfs in rood (lekker bij rood fruit). Met die bubbels krijgt ze een lichtheid en frisheid waardoor het zo heerlijk makkelijk drinkt.

Het effect? Je wordt er zo heerlijk blij rozig van.

Onze tip? Rotkäppchen sekt, de Champagne van de DDR, uit het voormalige Oostduitsland, Freyburg / Unstrut. Hele lekkere sekt met een goed wijnkarakter en het kost helemaal niks. Een gewone fles 3,99 eu en een kleintje, voor onderweg tijdens een fietstocht, 1,19 eu, dus waarom zou je het laten staan?

3 Reacties to “Sekt, Champagne en Nederlanders…”

 1. Marieke Says:

  stuur er maar een paar op, klinkt goed

  groetjes
  Marieke

 2. Simon Says:

  Haha, neem wel wat mee voor bootuitje…

 3. siety somers Says:

  Rotkäppchen is lekker bij warm weer. Niet te veel drinken, kan verraderlijk zijn. Proost… goede vaart verder!

  Trouwens Noëlle vindt dat woord sextent maar een raar woord!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: