Klussen op hoogte

by

Er is inmiddels al volop geklust aan de Calenture. Het lijkt allemaal zo overzichtelijk, zo’n boot van nog geen 10 meter. Maar soms moet er ook in de hoogte worden geklust. Omdat de grootzeilval in de mast was verdwenen moest deze van bovenaf weer door de mast worden getrokken. Dat is best hoog, gelukkig lukt het met de kraan van Rob en wat reeds opgedane klimervaring. Twee jaar geleden durfde ik nog niet eens op een keukentrapje te staan.. De hoogtevrees heb ik overwonnen door een klimcursus te volgen. Dat komt me nu goed van pas! Nadat we de grootzeilval door de mast hebben getrokken, heeft Simon me in de mast omhoog gehezen om zeilbeschermers op de zalingen te monteren. Het was wel even een gepruts om die dingen op een wiebelende boot erop te krijgen maar het is gelukt.

Dus… weer wat klusjes geklaard!

het waait bovenin wel wat harder dan beneden

..maar het uitzicht is prachtig!

Advertentie

3 Reacties to “Klussen op hoogte”

 1. Simon Says:

  Toch wel hoog hoor, dat stipje bovenin. Fijn dat jij die cursus hebt gedaan en overwonnen hebt…. hoef ik niet ook nog es…
  Heel stoer hoor Laura!

 2. Simon Says:

  Oh ja, voor het geval dat de lezer zich afvraagt hoe doe je dat nu zo’n val opnieuw doorvoeren?
  Belangrijk is immers dat de val op de juiste manier over de katrol door de mast loopt. We nemen daarom ongeveer 30 cm dunne fietsketting en maken die vast aan vliegertouw. Deze wordt van bovenaf doorgevoerd en onder (daar waar de val uit de mast komt) met een gebogen draad (BBQ spies) uit de mast gevist. De ketting wordt verwijderd en de val wordt door de mast omhoog getakeld. Werkt perfect en heel snel!

 3. nonkie! Says:

  Sjongejonge wat een stoere foto’s en verhalen…En dan moet De Grote Reis nog gaan beginnen! Eerst maar veel succes met de voorbereidingen..
  Sturen jullie nog een mail met de naam van je mooie site door naar je vrienden en bekenden?! Het ziet er mooi uit!
  Rustig aan jullie, tot gauw!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: