Noordzee Dolfijnen onderweg

by

Dit Pinksterweekend op onze testvaart van Lauwersoog naar Norderney op de terugweg enkele Bruinvissen gespot. De Bruinvissen (3) bleven naast de boot gelijk opzwemmen, buitelen, springen en blazen. Ze komen echt even hallo zeggen. Heel aandoenlijk. Onze plaatjes zijn een beetje behelpen, de mooiste momenten natuurlijk niet vastgelegd, maar voor het idee…. een sfeerimpressie zeg maar. Wil je ze vol zien dan moet je maar even zoeken op youtube.

Ze bleven totdat de Duitse Kustwacht ons kwam bezoeken vanwege routine controle.

We hebben ze vaker gezien op deze locatie. Vlak boven het Borkumriff, iets ten zuiden van de TE route, NO van de Eems aanvaarroute naar Emden en Delfzijl, op diep water, meer dan 22 meter.

De Bruinvis is een tandwalvis die lijkt op de Dolfijn, maar een eigen famillie vormt. Ze zijn vrij schuw, hebben een hekel aan (onderwater) lawaai en hebben sterk te lijden gehad onder de vervuiling na de oorlog. De laatste jaren komen ze gelukkig weer wat meer voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: