Laboe, favoriete stop na NOK (Kiel)

by

Nadat de kinderen aan boord gekomen zijn vertrekken we naar een van onze favoriete Oostzee badplaatsen Laboe, aan de Kieler Fjord.

Laboe heeft een mooi strand, een aantal leuke restaurants en een prima haven. Op het strand staat een Tapas restaurant, met prachtig uitzicht op het strand en de Kieler Fjord, waar voortdurend cruise- en andere grote schepen voorbijvaren, voor ons een stukje nautische romantiek. Vandaar dat we hier graag komen. We eten er nu voor de 3e keer…

Strand Laboe

Het strand van Laboe

De haven bestaat uit drie delen, de oude haven, de verenigingshaven en de moderne jachthaven Baltic Bay Marina. We liggen dit keer in de verenigingshaven. Die vinden we samen met de gemeentehaven wat leuker dan de hele nieuwe jachthaven. Helaas is er momenteel geen echt toiletgebouw, er zijn voorzieningen in containers: te klein en te vies. De wifi werkt op onze steiger B achteraan nauwelijks. Achteraf hadden we deze keer daarom toch liever voor de nieuwe jachthaven gekozen, waar je overigens wel op tijd moet aankomen. Anders is ze vol (na 16:00).

Laboe uitzicht Ehrendenkmal

Uitzicht vanaf het Ehrendenkmal

Op de rustdag gaan we in twee teams de wal op. De dames wandelen over het stand en shoppen op de “boulevard”, de mannen bezoeken het U-Boot museum en het Marine Ehrenmal. De bezichtiging van de U-Boot is de moeite waard, het is indrukwekkend om te ervaren hoe circa 50 mensen samen leven en werken onder stress in zo’n kleine ruimte. Overal kranen en schakelaars, dat moest wel vaak mis gaan…. nog los van torpedoboot jagers vermoed ik.

Het Marine Ehrenmal is het beklimmen meer dan waard, het uitzicht vanaf 60 meter hoogte over de Oostzee is prachtig. We kunnen Denemarken zien liggen. Onder het gebouw vindt je een gedenkplek voor de overledenen, in het museum worden de aantallen schepen die in beide wereldoorlogen zijn gebleven symbolisch weergegeven.

U Boot Museum

U Boot Museum

Na Laboe vertrekken we naar Denemarken. De Schlei trekt wel, maar vanwege de wens om echt te kunnen zeilen kiezen we voor ruimer water. Sønderborg wordt onze eerstvolgende bestemming. Bij het tankstation verkopen de lokale vissers van Laboe verse vis, eigen eerdere blog tip helemaal vergeten!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: