Rendsburg, alternatief voor Cuxhaven bij bemanningswisseling op weg naar Denemarken

by

We liggen in de clubhaven van Rendsburg, nabij het oude centrum, we blijven hier 2 dagen, omdat Simon de kinderen gaat halen. We huren een auto in Rendsburg. Wat een lui relaxed tochtje had moeten worden, wordt een soort klein drama. Overal wegopbrekingen, het lijkt of heel Duitsland op de schop is. De complete snelweg is voor Hamburg afgesloten, twee kanten op. Er staat maar 4 km file, maar die is vrijwel stilstaand. Duurt uren. Na 1 uur mee schuiven in de massa kiezen we onze eigen route door Hamburg naar een andere snelweg door dezelfde Elbe tunnel. Dan gaat het weer. 4 uur over 170 km, niet zo fijn.

De jachthaven van Rendsburg heeft mooi grote douches, lang douchen voor 1 euro, je kunt er tanken en er is een beperkt watersportwinkeltje bij de havenmeester waar je ook broodjes kunt kopen. WiFi is er, wel met ingewikkelde sms procedure, bij havengebouw, achterin de haven vrijwel geen ontvangst. Prima haven, veel plaats voor gasten. Alles is wel wat gedateerd. De boxen zijn groot, je moet daaarom lange achtertrossen bij het voorbijvaren in een lus over de hekpalen werpen. Wel contant geld meenemen, pinnen kost hier 2 euro!

Hey Pappa, wat is dat voor een hokje?

Hey Pappa, wat is dat voor een hokje?

De eerste avond eten we bij de Markthalle aan de Alstädter Markt, prima gegeten, mooi Duits prijsniveau, hier kun je voor 20 eur pp nog lekker eten. De avond er na zijn de kinderen net aangekomen en gaan we weer uit eten. We doen een rondje door de stad, het is overal behalve bij eerdergenoemde erg rustig. Vooral het havenrestaurant Riverside is erg druk, ook met Einheimischen, goed teken, we hebben er lekker en prettig gegeten.

Voordat erhet NOK was had men al behoefte aan een vaarverbinding tussen Noord- en Oostzee. In de middeleuwen voer men de Eider op tot Rendsburg en ging men dan delaatste 18 km over land naar Schleswig of Eckernförde. Later rond 1750 werd een kanaal gegraven van Holtenau naar Rendsburg, daarmee werd een doorgaande vaarverbinding gerealiseerd. In 1895 is het NOK in huidige vorm ontstaan, toen voor de handelsvloot en de marine een breder kanaal met meer diepgang nodig was. Van deze historie is nog veel terug te zien. Er is een leuke wandeling van ca 3 km met 30 highlights door de oude stad, “Die Blauen Linie”.

rendsburg markthalle

Plein met restaurant

Rendsburg,een leuke tussenstop!

Advertentie

Eén reactie to “Rendsburg, alternatief voor Cuxhaven bij bemanningswisseling op weg naar Denemarken”

  1. Siety Somers somers Says:

    Ach, Melchior kent de telefooncel niet dat is grappig maar dit is wel een mooie!

    Siety Somers

    Verstuurd vanaf mijn iPad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: