Drijven op zout water

by

We zijn fan van het eiland Norderney, niet in de laatste plaats vanwege het fantastische kuuroord, waarvan wij nogal fan zijn.  Thalassotherapiecentrum BadeHaus, in Bauhaus-stijl, is met zijn 8000 m² het grootste thalasso-centrum van Duitsland.

Het is een fantastisch zwemparadijs met een zoutwater golfslagbad en een tiental wellness mogelijkheden, waaronder verschillende soorten sauna’s, turks bad, infraroodsauna, stortdouches van 10 m hoog, dode zee achtige zwembaden, hete- en koude baden in verschillende zoutgradaties en dat alles in een mooie design omgeving. Veel natuursteen, roestvrijstaal en grote luxe ruimtes, voor ongeveer 25 eu kan je overal in.

Nederlandse sauna’s kunnen hier wat ons betreft niet aan tippen. Het is hier in tegenstelling tot de sauna’s zoals wij ze bij ons kennen altijd lekker rustig.

Badehaus

Vlakbij het Badehaus is het Badehaus museum, hier is de ontstaansgeschiedenis van het kuuroord te zien. Vroeger werd het bad niet alleen gebruikt om te baden, maar was het ook een plek om graag gezien te worden.

Voormalige golfslagmachine golfslagbad

 

Voor de gezondheid

 

Wel goed smeren!

Na een dagje badderen voelen we ons weer helemaal herboren. We fietsen nog wat door het dorp en over de brede strandboulevard langs de vele strandkorven en bereiden ons daarna voor op vertrek richting Lauwersoog.  Het lukt ons voor het eerst in twee en halve maand om netjes op tijd (al om tien uur!) naar bed te gaan net zoals bij de meeste andere bootjesmensen gewoon is..

Strandkorven Norderney

Advertentie

2 Reacties to “Drijven op zout water”

 1. siety somers Says:

  Hoi Chantal,

  Het lijkt mij ook leuk eens naar Norderney te gaan en dan te genieten
  in het Kurort.
  In Bad Nieuweschans hebben ze ook zoutwater baden alleen niet zoveel
  zoals jij beschrijft over dit Badehaus.
  groetjes Siety

 2. Simon Says:

  Ja, dat klopt, dat bronnenbad is ook heel lekker. Alleen Norderney is veel groter en veel rustiger..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: