De thuisreis, herfst, wind tegen, veel mijlen….

by

We zijn al een tijdje onderweg en hebben veel gezien en beleefd. Heel erg gaaf. Nu raken de dagen op, de centjes en wij ook. We willen wel graag terug. Maar het is nog een heel eind.

Wat  is nu ‘the worst nightmare’ van een zeiler die vertrekt naar het Noordoosten? Dat ie de heenweg Oostelijke windrichtingen (of windstiltes) tegen heeft en de terugweg Zuidwestelijke windrichtingen (of harde wind)…. Wat denken jullie nu…

Het weer vooral op de heenreis was vanaf thuis tot en met Riga in een woord PRACHTIG, we gaan dus niet over de wind klagen. De vroege herfst op de weg terug nemen we op de koop toe.

We plannen de terugreis aan de hand van de windverwachtingen. Vandaag zijn we van Bornholm naar Ystad gevaren. Morgen vertrekken we naar Klintholm, op Møn, daar kijken we nog een dagje rond terwijl het stormt op de Oostzee (verwachting).

Voorlopig plan:

Ystad Møn Gedser BagenkopHoltenau

Maar ja, plannen zijn afhankelijk van het weer en de conditie van de bemanning. Eigenlijk willen we na 2 dagen varen ook op dit moment in de reis 1 dag dingen doen en zien op de wal.

Daarna verder door Kieler Kanaal en dan via Helgoland naar Norderney en naar huis.

We hopen in ieder geval op 4 september thuis te zijn. Ben ik ook jarig en geef ik feestje thuis voor vrienden en famillie.

Advertentie

5 Reacties to “De thuisreis, herfst, wind tegen, veel mijlen….”

 1. Anton en Siety Says:

  Had al zo’n voorgevoel, dat het zo zou kunnen gaan. Hoop dat het meevalt en wens jullie een heel goede thuisreis. Houd de moed erin!
  Anton.

 2. Ingeborg Says:

  Hoi Simon en Chantal,

  Wat gaat de tijd toch snel! Wij zullen morgen met z’n allen een gek dansje uit vervlogen tijden opvoeren in maffe carnavalskledij, opdat de wind met een krachtje 7 uit het oosten gaat waaien en jullie snel en comfortabel terug blaast naar DNZ!

  Groeten uit Hengelooooooo

 3. chantallaura Says:

  Hey Paul en Ingeborg, nou die studie medicijnman zou ik nog even voortzetten. Met die 7 als minimum zijn jullie geslaagd.
  We hebben momenteel Bf 7 gemiddeld. Helaas wel met uitschieters tot Bf 8 á 10 en uit DE VERKEERDE RICHTING
  Het is SW tot W geworden….. Dus liggen we voor de kant….

 4. sophia Says:

  Lastig dat de wind, het weer altijd hun eigen gang gaan. Ik stapte vanmiddag met een map onder de arm uit school 20 kaartjes die zo richting sloot waaiden. Dus dat werd vissen met netje plat op de buik op het bruggetje en waaien en regenen. gelukkig hielp 1 collega en de andere stond achter het raam te lachen. Dan nog maar even een spannend boek lezen? We wachten het maar af. Liefs mam, Sophia.

 5. chantallaura Says:

  Hoi mam,
  jeetje ook al aan t vissen! Gelukkig dat je een beetje hulp had.
  We genieten nu lekker van het eiland Mon. Waaien op onze fietsjes zo alle kanten op terwijl de rest hier in de bootjes blijft zitten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: