Riga, verliefd, verloofd, op slot..

by

Tijdens onze tocht met de rubberboot door Pilseta Kanals, het kanaal van Riga, ervaren we dat Letland behoorlijk traditioneel is. Hier zie je nog de man stoer een bootje roeien. Indrukmakend op zijn vriendinnetje dat zich, gezeteld in strak jurkje op het bankje voor in de boot, over het water laat verplaatsen. Op het juiste moment lacht zij om zijn grapjes. Zoals eerder al gemeld onder ‘Letse Ladies’, is de vrouw volop bezig zich door middel van haar uiterlijk te profileren. Hoe de man eruit ziet doet er niet toe, als ie maar geld heeft. Grote auto’s en (zeil)jachten doen het erg goed. Daar wil zij graag mee gezien worden!

Halverwege onze vaartocht stuiten we ineens op een fles met flessenpost. We nemen de fles mee en varen verder. In de oude stad vlakbij Brivibas Piemineklis (het vrijheidsbeeld van Riga) leggen we onze boot vast om verder te voet te gaan.

Als we over de brug van Kronvalda Parks lopen ontdekken we dat deze vol hangt met sloten. De meeste sloten hangen aan de zonnige kant van de brug. Verliefde stelletjes hangen een slot aan de brug en klikken hem dicht. Dit staat symbool voor hun liefde voor elkaar. Benauwend hoor… want wie bewaart de sleutel? Of, wie raakt ‘m kwijt?

 

Teruggekomen bij de haven breken we de fles open. In de fles zit een briefje waarop in het Russich staat: love alle people except relatives.. Waarschijnlijk is deze fles in het water gegooid door de punkiepuber die aan de oever zat… Hij is nu vast teleurgesteld dat zijn fles is meegenomen door een vrolijk hollands gezinnetje in een rubberboot…

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: