Estland EU land?!?

by

Na al die verschillende landen, met hun eigen munten en dus voor ons iedere keer omrekenenen wat de bedragen zijn in euro’s, zijn we nu in Estland. Estland is van de Baltische staten het land wat het meest verwesterd is. In de supermarkt liggen veel Europese producten, ook de nederlandse zijn volop aanwezig, zoals de hollandse tomaat, de paprika en doperwtjes uit blik. De producten zijn dubbel geprijsd, enerzijds vind je hierop de Estse Kroon en daarnaast staat vaak het bedrag in euro’s (voor ons wel makkelijk). De euro wordt hier in januari 2011 ingevoerd.

Vanavond hadden we zin om een avondje op de boot te zijn en zelf te koken. In de megasupermarkt Rimi hebben we boodschappen gedaan. Ze hebben er sugarsnaps en rucola sla. Lekker, daar hebben we zin in, in combinatie met pasta en een kippebout.

Tijdens het bereiden vind ik de sugarsnaps wel een beetje groot. Het blijken peultjes met daarin doperwtjes te zijn. Dus dan maar doppen. Geeft niet, doperwtjes vinden we allebei lekker. Na het doppen van het derde boontje schrik ik me een hoedje. Er komen ineens allemaal beestjes uit de boontjes. De sugarsnaps blijken te zijn gevuld met rupsen! Iek.. mijn favoriete dier…. brrr… dit hoeft voor mij niet, dus de boontjes gaan in de prullenbak.

Dan maar aan de slag met de sla. Een mooi bakje met diverse soorten sla gesorteerd. Lekker als voorgerecht onder de gerookte vis. De vis blijkt na uitpakken wel erg vissig te ruiken. Niet helemaal Simon zijn ding (vis die je ruikt wordt je niet ziek van maar smaakt wel vies), dus weg ook de vis. Na een paar happen van de sla te hebben genomen blijkt deze niet te zijn gewassen, het zand kraakt ons tussen de kiezen. Tja, we zijn dan misschien ook wel een beetje verwend met onze voorgewassen sla van de AH..

Uiteindelijk eten we alleen de kip met wat pasta…

Qua cultuur en natuur is Estland prachtig, maar wat betreft het eten uit de supermarkt, nog niet helemaal EU rijp wat mij betreft…

Advertentie

4 Reacties to “Estland EU land?!?”

 1. Anton en Siety Says:

  Ik heb ergens in een kranenartikel gelezen, dat in Oost-Azië vrijwel alle soorten insecten, rupsen, larven e.d. worden gegeten, en dat dat naar ons over begint te waaien. Ze schijnen heel goed te smaken. Je hebt dus een mooie kans voorbij laten gaan om een voortrekkersrol te vervullen.
  Zelf heb ik overigens ook mijn grenzen. Zo vind ik in Schotland Haggis (van schapensingewanden) en Black Pudding (bloedworst) nog net acceptabel en wel heeeeel erg lekker! Vooral met een glaasje Single Malt. (Hips!)

  • chantallaura Says:

   jaaaaa.. heerlijk al die insecten en larven, maar rupsen gaat me toch echt te ver…
   Je hebt ook van die lollies met insecten erin. Ziet er heel mooi uit, maar kraakt denk ik wel n beetje.

 2. nonkie! Says:

  hoe toch die beesjes! Jakkes! Hoewel, voor dooie visseoogjes draai je je hand niet om, toch? maar ja, die waren dan ook wel heéél vers… x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: