Kieler Kanaal Brünsbuttel – Holtenau

by

Toch wel een raar idee. Met ons kleine bootje tussen de oceaanreuzen. We zien onszelf al onder een containerschip gezogen….
Hoewel de praktijk tussen ook grote schepen op bijvoorbeeld het Prinses Margrietkanaal laat zien dat het wel meevalt, die stroming. Bij het passeren van een schip daalt het water aan de kant soms met meer dan 60 cm. Als grote schepen oplopen is het verstandig om afstand te houden, dan ontstaat een zuigende werking. Bij het passeren in tegengestelde richting is dit veel minder. Twee grote schepen die elkaar passeren in tegengestelde richting stoten elkaar zelfs af.
Als onderdeel van de tochtvoorbereiding uiteraard ook gegoogled op het Kieler Kanaal (Kiel Canal: zie link). In de reglementen (zie PDF) staat uitleg over de lichtsignalen en aanlegplaatsen. We hebben vaak gehoord dat alleen dagvaart toegestaan is, de dag is dan wel een ruim begrip, in juni is dat dan van 2.30 AM tot 22.00 PM. Goed om het exact te weten.
Merkblatt_fuer_Sportbootfahrer_NOK Kiel CANAL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: