Nieuw rond(je) Oostzee!

by

We hebben er weer zin in. De boot is voorzien van nieuwe echte ramen in plaats van stroken plexiglas en allerlei kleine gebreken zijn hersteld. Vorig jaar hebben we niet gevaren, wegens huisverbouwing.

Dit jaar hebben we een tijdje gedubt, wat gaan we doen? Varen of toch maar naar Frankrijk huis huren via Gites de France? Het weer was zo slecht…

Paar opties voor dit jaar, het Duitse Oostelijke Waddengebied rond Sylt of toch maar naar de Oostzee? Het gebied met de Hallingen lijkt ons leuk, maar we gaan met de kinderen van 11 en 15. In de Duitse Bocht, opkruisend in de Wind, stevige stroming, veel getij verschil; daar lijkt zeilen vaak op sport. Vinden wij leuk, maar over de kinderen zijn we niet zeker. In ieder geval, varen in getijgebied betekend vertrek- en aankomsttijden aanpassen aan getijstromingen. Hebben we met kids niet zo’n zin in dus toch maar weer naar de Oostzee.

We zijn eigenlijk nog nooit een hele vakantie in Denemarken geweest, dus onze eerste oriëntatie is gericht op het vaargebied rond Fünen, de Deense Zuidzee. Lijkt ons erg leuk; kleine eilanden, akeren in havenbochten, steenachtige bodem, lijkt op Zweedse Scherengebied, maar dan veel minder ver. We twijfelen over Denemarken vanwege het prijsniveau voor eten en drinken, vooral in de horeca in 2010 zijn we in Gedser nogal geschrokken van de 72 euro voor 2 x forel met aardappel en 2 x 0.4 bier. Wij vinden het in Duitsland vaak fijn dat je voor rond de 15 euro per persoon wat kunt eten. Koken doen we heel graag in de vakantie ook op de boot, maar ergens wat eten is ook heel fijn.

We plannen een tocht die begint in Rendsburg. Chantal en ik varen de boot in 2 dagen van Lauwersoog naar Cuxhaven en van daaruit naar Rendsburg. Daar huren we een auto en halen de kinderen op.

Van Rendsburg hebben een ‘ongeveer’ planning met korte dagtochten van maximaal 4 uur. Bestemmingen Laboe, Sønderborg, Flensburg, Horuphav, Avernakø en Marstal. Beetje Denemarken, maar meer Duitsland.

terras laboe

Nadat een hittegolf voorspeld werd is het besluit snel genomen. We gaan varen! Zodra het kan qua werk en weer varen we uit. De vakantie begint iets eerder omdat na de eerste dagen mooi weer gelijk al weer kans op onweer ontstaat. We besluiten om woensdagavond 1 juli te vertrekken.

Advertentie

Eén reactie to “Nieuw rond(je) Oostzee!”

  1. Siety Somers somers Says:

    Ontzettend leuk weer jullie verhalen te lezen!
    Super! Zie ik het goed heeft Noëlle haar haar
    geknipt? Leuk!!!

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: