Hammerhavn, parel aan de kust van Bornholm

by

Ook op Bornholm zoeken we de rust en de natuur, we kiezen daarom niet voor een haven bij een stadje, maar een haven in de woeste natuur van Bornholm.

Uitzicht op Hammerhavn

 Helemaal in het noorden van Bornholm ligt Hammerhavn, onder de ruïnes van het Hammerhus, een burcht uit vervlogen tijden.

 Een rustige haven, de sanitaire voorzieningen zijn gedateerd maar redelijk. Internet, stroom, douche, alles is inbegrepen. Omdat we gebruik maken van een afzonderlijke WiFi antenne kunnen we ons blogwerk vaak vanaf de boot doen, zoals ook nu, zonder antenne geen ontvangst…

Bij de haven hoort een havenhuis, daar is de internet ontvangst het sterkst, wordt ook wel het internetcafe van de haven genoemd, hier doen we onze tochtvoorbereiding voor de reis naar huis.

Seljeresstube

We halen weerberichten voor meerdere dagen op en proberen om op basis van de windvoorspelling van Grib US files in Stentec Voyager planningssoftware een bezeilde route uit te stippelen naar Kiel/Holtenau.

Niet makkelijk met dagelijks meerdere keren wisselende omstandigheden.

In het huisje is zowaar in een binnen BBQ, buiten in de starter de kolen verhitten, binnen de BBQ doen, leuk voor iets minder weer!

binnen BBQ Hammershushavn

Vanuit de haven is het ongeveer 2 km fietsen naar Sandvig, het dichtstbijzijnde plaatsje, een leuk dorpje met vakwerkhuizen en een pittoreske haven. Bornholm is een rotsachtig en heuvelachtig eiland, het is een zware fietstocht, lukt ons net, helling op vooral…

Vakwerkhuizen in Sandvig

haven Sandvig Bornholm

Mannen onder elkaar, leugenbankje?

 De dorpen Sandvig en Allinge liggen aan elkaar. Allinge is iets groter en heeft meer winkels en restaurants, hier is ook de visrokerij  (ZO van de haven, iets verder doorlopen) waar je verse en gerookte vis kunt kopen.

Visrokerij Noord Bornholm

Kust bij Allinge Bornholm

Bornholm staat bekend om zijn gerookte vis, overal zie je schoorstenen van Rokerijen.

Schoorsteen visrokerij Bornholm

De plaatsjes zijn toeristisch, maar niet op een vervelende manier. Simon ontdekt de trol in zichzelf…

Trolletje....

Wij vinden Bornholm erg leuk en komen graag nog eens terug voor een langer verblijf. Bornholm is 20 km breed en maximaal 40 km lang en heeft 18 havens toegankelijk voor jachten. Sommige havens zijn heel erg klein, andere bieden meer ligplaatsen. Een rondje Bornholm is goed mogelijk met hele kleine vaarafstanden per tocht en desondanks iedere keer een andere omgeving. Soms kan het in het hoogseizoen wel heel druk zijn hebben we gehoord.

Advertentie

4 Reacties to “Hammerhavn, parel aan de kust van Bornholm”

 1. nonkie! Says:

  staat je goed simon…!

 2. siety somers Says:

  Gezellig terras Chantal en lekker vis gegeten? Of toch maar niet, te vissig?

  Simon je haar is aardig lang je krijgt weer mooie krullen in je haar.

  Weer prachtige plaatjes gemaakt.

 3. sophia Says:

  Mooie foto’s met veel blauw! De reis heeft Simon goed gedaan zo te zien.

 4. hans Says:

  Bornholm is een prachtig eiland. Ook voor een gehele week is er meer dan te doen en in de zomer is het er heel lang licht. Ideaal!

  toeristische informatie Bornholm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: