Oostzee badplaats Laboe

by

Bij het verlaten van de sluis bij Holtenau besluiten we om naar Laboe te gaan een Oostzee badplaats aan de Kieler Forde, ca 4 nm van de sluis.

Er zijn 3 jachthavens, een vissershaven, een verenigingshaven en een hypermoderne jachthaven. We kiezen voor de grootste, de laatste, overal rode bordjes als wij rond 21:00 aankomen. Iemand roept ons en wijst ons een plek waar we wel mogen liggen. Dit soort nieuwe megahavens trekt ons niet zo, we kiezen even voor luxe en gemak.

11 verschil moet er zjjn kl (Laboe)

Verschil moet er zijn, tussen ons en de buren. Die hebben een flatsquare groter dan wij thuis hebben, wel op letten wat je dan kijkt na 00:30, de buren zien ook alles… Oh jah, op de steigers is ook krachtstroom, altijd handig voor de airco aan boord…

De douches zijn fantastisch, zelf temperatuur regelen en een instelbare douchekop met massage mogelijkheid, Chantal wordt er heel blij van. Havengasten mogen gratis gebruik maken van leenfietsen.

Zwemmen in de haven raden we niet aan, overal kwallen.

Kwal Laboe

Kwal in jachthaven Laboe

Het dorp is op loopafstand. We lopen ook even langs de andere havens. In de vissershaven zijn voldoende vrije plaatsen voor passanten. We zoeken naar een plaats om nog wat te eten. Die vinden we aan het begin van de het strand, een Tapas restaurant, “Buena Vista: Bar de Tapas”, keuken open tot 23:00; aanrader! Prachtige zonsondergang, uitzicht op het strand.

Strand Laboe

Hotel in Laboe

 

 

 

 

 

 

 

Laboe is een leuke badplaats met uitgebreide nautische voorzieningen en winkels. Een mooi strand, een U- boot museum en ‘Denkmahl’. Een mooie omgeving om te wandelen of fietsen. We komen hier nog eens terug!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: