Slachtoffers van de storm op Møn…

by

De hele dag buldert de wind met 8 beaufort door Klintholm haven. De branding is enorm en kwakt de metershoge golven met veel lawaai over de stormkering. Sommige schepen liggen in de haven alsof ze hoog aan de wind zeilen. De bemanning zit diep weggedoken in regenjassen aan boord.

Bij ons piept en kraakt het aan alle kanten. We liggen inmiddels aan lagerwal doordat de wind is gedraaid en de waterstand varieert tijdens de storm met wel 60 cm, afwisselend in enkele uren omlaag en omhoog. We hebben al onze stootwillen uithangen op 3 verschillende hoogtes met daarin een hoogteverschil tussen de hoogste en laagste van zeker 1 meter.

Onze Duitse buren die niet genoeg stootwillen bij zich hebben, hebben matjes opgerold en tussen wal en schip gehangen. De storm houdt de hele dag aan. We vragen ons af of we morgen wel kunnen uitvaren. De berichten lijken tot nu toe niet zo gunstig en de haven is gesloten.

Strand Klintholm haven na storm

In de loop van de avond gaat de wind over van gieren naar waaien. Daar waar vandaag de golven tot aan de duinen reikten, komen weer stukken strand tevoorschijn. Er ligt veel troep op het strand. Vooral veel zeewier. Tussen het zeewier liggen groene dingen, het zijn overblijfselen van vissen, gepen met koppen van 15 cm lang, hun lichaam leeggeroofd door de meeuwen. Zij hebben de storm niet overleefd…

Slachtoffer van de storm

(tekst en afbeeldingen, Chantal Heeg)

Advertentie

2 Reacties to “Slachtoffers van de storm op Møn…”

 1. siety somers Says:

  Wat een scherpe tandjes heeft die vis.
  Word je ook zeeziek van het schommelen? Het is wel vervelend dat
  jullie nu niet door kunnen varen met dit slechte weer maar als ik
  het goed heb begrepen dan is de storm weer wat gaan liggen.
  Sterkte en goede voortzetting van de reis. Liefs Siety

 2. chantallaura Says:

  ja, die hele hoge golven zijn wel heftig, dan kan ik alleen maar buiten zitten.. antiwagenziektepilletje helpt dan wel, maar wordt er wel heel slaperig van…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: